banner

Enterprise Service Management

Giv alle medarbejdere en god serviceoplevelse med Enterprise Service Management

I dag er IT i større grad en integreret del i de fleste organisationer. Dette sker ud fra ønsker om at strømline, automatisere og digitalisere processer og opgaver i hele organisationen. Samtidig kommer det på baggrund af, at en serviceafdeling indenfor samme organisationen i bund og grund beskæftiger sig med de samme kerneopgaver. 

Enterprise Service Management, eller Shared Services Center, dækker over det at samle de forskellige services på tværs af organisationen. ESM løsninger som Ivanti eller Cherwell,  gør det muligt for dig at automatisere arbejdsgange, integrere systemer og forbedre medarbejdernes produktivitet for afdelinger indenfor og udenfor de traditionelle grænser for IT.

I 2021 blev Ivanti udnævnt som ”Leader” indenfor Enterprise Service Management området i den seneste Forrester Wave. Ivanti er som Cherwell et godt bud på en løsning til ESM. 4me er tilsvarende et bud og med en fokus op SIAM understøttelse udover ESM kommer 4me med en anden vinkel på samme udfordringer. Der er mange muligheder og det kan anbefales at kigge i retning af ESM for at forbedre serviceoplevelsen og det gøres allerede i dag af mange forskellige kunder i mange brancher til at understøtte arbejdet og processer i forskellige afdelinger.

Fordele med  Enterprise Service Management

Skab værdi på kort tid 

Med Enterprise Service Management kan du lave automatiseringer til at passe specifikt til dine organisatoriske behov. Vi tilbyder løsninger der har nemme og simple opgraderinger, som  gør det muligt at levere mere værdi på kort tid. 

Øg produktiviteten blandt medarbejdere 

Med en selvbetjeningsportal kan du på kort tid forbedre arbejdet for flere af organisationens medarbejdere. Samtidig reducerer du tid, omkostninger og ressourcer ved at automatisere arbejdsopgaver som kræver struktur og overblik. For eksempel har HR-medarbejdere mulighed for at arbejde mere effektivt og kan fokusere på de vigtigste arbejdsopgaver ved at automatisere og digitalisere det at håndtere processen omkring nye medarbejdere i onboardingprocessen. 

Reducer omkostninger 

At samle tjenester fra forskellige udbydere på en enkelt platform skaber betydelig værdi og sænker administrationsomkostninger, licenser og vedligeholdelse. Det er samtidig en god investering på længere sigt at flere af organisationens ansatte benytter sig af det samme system, da der nemmere kan deles viden mellem medarbejderne. 

Sammensæt din egen løsning

Enterprise Service Management kan have flere moduler, som du kan sammensætte efter dine specifikke behov. 

  • IT Service Management (ITSM) 
  • Facilities Service Management (FSM) 
  • HR Service Management (HRSM) 
  • Project and Portfolio Management (PPM) 
  • Information Security Management (ISM)

Vil du høre mere om Enterprise Service Management?

Vi er eksperter inden for IT & Enterprise Service Management, og vi hjælper med rådgivning og leverance af udvalgte ITSM-løsninger.

Bliv opdateret om ITSM

Nyhedsbrev

Clever Choice ITSM leverandører
BOOK EN DEMO